Якого смаку не відчуває людина?

Гарячий смак не відносять до основних смаків, так як до теперішнього часу не виявлені відповідні смакові рецептори.

Гострі респіраторні інфекції. Ураження чутливих нервів та рецепторів при цукровому діабеті, гіпотиреозі (недостатність щитовидної залози). Інсульти та інші осередкові ушкодження речовини головного мозку. Грибкові поразки у роті зі смако-нюховими розладами.

Існує всього п'ять смаків – Солодкий, солоний, кислий, гіркий та умами.

Медичний термін, що означає втрату смаку – це агезія. Якщо ви не втратили почуття смаку, але воно змінилося, це називають іншим терміном – дисгевсія. Смакові рецептори – це спеціальні структури, які вловлюють смак хімічних речовин, які відповідають за аромати, коли їжа чи напій розчиняються у слині.