Яку комаху додають у кока-колу?

Кошеніль, або кошенільний червець, (Фр. cochenille, від ісп. cochinilla) – збірна назва декількох видів комах з загону напівжорсткокрилих, з самок яких добувають речовину, що використовується для отримання червоного барвника. карміна

карміна

Кармін (фр. carmin, від араб. قرمز [кірміз] — кошеніль і лат. minium — кіновар) червоний барвник, що отримується з кармінової кислоти, що виробляється самками кошенили. Кармінова кислота є речовиною червоного кольору, розчинна у воді.

https://ua.wikipedia.org › wiki › Кармін

.

Кошеніль присмоктується хоботком до рослини, смокче сік і ніколи не рухається з місця. Потім цих комах збирають, а з самок і яєць виводять пігмент під назвою кармін, який і забарвлює кока-колу в коричневий колір.

Секретний інгредієнт (аналог Merchandise 7X) – 2,5 унції Цукор – 30 фунтів (14 кг) Рідкий екстракт листя коки – 4 американські рідкі унції (118,3 мл) Вода – 2,5 галона (9,464 л).

Був у напою один цікавий секрет — спочатку він містив кокаїн. Основні інгредієнти Coca-Cola були такі: три частини листя коки (з цього ж листя в 1859 році Альберт Німан виділив особливий компонент і назвав його кокаїном) на одну частину горіхів тропічного дерева коли.