Чи можна їсти Безглютеновий хліб?

Варто зазначити, що тільки натуральний та високоякісний безглютеновий хліб можна вважати безпечним і навіть корисним для здоров'я.14 ​​березня. 2023р.

– Безглютеновий хліб – не панацея від усіх хвороб, – каже дієтолог Зінаїда Медведєва, директор національного дослідницького центру «Здорове харчування». Він призначений для людей, які мають аутоімунне захворювання — целіакія, неперносимість білка глютена.. Для них глютен у будь-яких кількостях небезпечний.

1. Якщо у вас дієта за медичними показаннями – целіакія, непереносимість глютену або алергія на глютенВибирайте перевірені сертифіковані продукти: готовий хліб, суміші і борошно для випічки без глютена.

Глютен (клейковина) – збірна назва для ряду рослинних білків, які присутні в злаках, наприклад, у пшениці, житі, ячмені, вівсі. Саме глютний надає тесту клейкість та еластичність, роблячи хліб таким, що ми любимо.