Чи можна їсти рибу щодня?

Медики рекомендують вживати рибу 2-3 рази на тиждень. На думку, такої кількості цілком достатньо для середньостатистичного організму (при цьому ризик отруєння ртуттю зведений до мінімуму).

Знижується ймовірність розвитку захворювань серця та судин Якщо щотижня споживати близько 175 г риби, ви зможете значно знизити ризик серцево-судинних захворювань. Наприклад, ті, хто регулярно вживає рибу, може боятися серцевого нападу.

За словами фахівця, найбільш небезпечними через ртуті та інші шкідливі речовини вважаються тріска, тунець, королівська макрель, кахельник, риба-меч, королівська скумбрія, атлантичний великоголів та рувета.

Рекомендується 2-3 рази на тиждень їсти рибу. Лікар-дієтолог Олександра Разаренова пояснила, як часто для здоров'я варто вживати рибу. За словами фахівця, риба містить у собі омега-3 жирні кислоти, вітаміни D, А, Е, вітаміни групи В, селен, магній, натрій, калій та фосфор.