Чи можна макарони при розсіяному склерозі?

Збалансоване харчування має на увазі вживання овочів і фруктів п'ять разів на день, пісного білка у складі м'яса, риби, яєць або тофу і деякі складні вуглеводи, такі як цільнозерновий хліб, рис та макарони.

Необхідно обмежити продукти, багаті на холестерин (свинина, субпродукти, жирні ковбаса та сир, збиті вершки, вершкове масло, ікра, яйця, жирна риба, какао, шоколад). Корисні рослинна олія, горіхи, цільнозернові крупи. Переважно швидкозаморожені продукти, ніж консерви.

безглютенові злаки (рекомендуються рис, гречка, кукурудза, овес).

  • всі молочні продукти (молоко, олія, сир, йогурт тощо).
  • злаки, що містять глютен (пшениця, жито, ячмінь тощо).
  • бобові (боби, соя, арахіс, горох);
  • продукти, здатні викликати алергічні реакції;

Виключіть джерела швидких вуглеводів – цукор, пшеничний хліб та всі вироби з рафінованого борошна. Краще віддати перевагу «простим» хлібам — житньому, сірому, вівсяному, а цукор замінити солодкими фруктами – інжиром, курагою, солодкими яблуками тощо.