Банановий чай, мабуть, найбільш відомий своїм вмістом калію, який сприяє здоров'ю серця та може знизити ваш кров'яний тиск. Також банани містять вітаміни А та С, які діють як антиоксиданти та сприяють зміцненню імунітету.
Як зазначають фахівці, не можна поєднувати вживання бананів з кисломолочними продуктами особам, у яких порушено функції селезінки та шлунка. Також не рекомендується поєднувати ці фрукти з бататом.
Вимити банан, відрізати кінці з двох сторін, не знімаючи шкірку з фрукта, що залишився. Додати в киплячу воду і залишити на 10-15 хвилин (можна використовувати цілком або нарізаною скибочками, але обов'язково зі шкіркою). Видалити банан та подавати чай. За бажанням можна додати трохи кориці або меду, щоб підсолодити.