Чи можна пити келих шампанського щодня?

Щоденне вживання шампанського здатне спровокувати зростання грибкової та дріжджової флори, посилити симптоми молочниці, – Запобігає генетик-метаболіст. — Цукор та дріжджі у складі шампанського можуть «підгодовувати» погані бактерії флори кишечника, тим самим посилюючи симптоми інтоксикації.23 Гру. 2023р.

Дієтологи радять випивати у новорічну ніч не більше одного або двох келихів шампанського. Тільки в такому випадку можна знизити ризик шкідливого впливу на організм.

Рекомендована доза – 3-4 келихи. Взагалі оптимально – це пляшка 0,75», – каже директор з маркетингу винного заводу Санкт-Петербурга Кирило Колмик. Норма у кожного своя, проте наркологи радять знати свій захід та не переоцінювати можливості організму.

Найвищий вміст поліфенолу, що міститься в ігристих винах, знайдено саме в шампанськом. Це потужний природний антиоксидант, що запобігає захворюванням мозку і запобігає хворобам Альцгеймера і Паркінсона.