Чи можна пити пиво із сиром?

Дозрілі та більш насичені сири підходять для міцнішого пива та вищого відсотка вмісту алкоголю в пінному напої. Зрілий сир часто вдало поєднується з більш важкими сортами пива, такими як світлий табір, коричневий ель чи навіть стаути

стаути

Ста́ут (англ. stout) темний елевий (верхового бродіння) сорт пива, приготований з використанням паленого солоду, одержуваного шляхом прожарювання ячмінного зерна, з додаванням карамельного солоду.

https://ua.wikipedia.org › wiki › Стаут

. Ви також можете скуштувати з таким сиром міцне ячмінне вино.19 січ. 2023р.

Для пива з яскравим смаком краще подавати такі ж сири – терпкі, солонуваті, витримані. Для традиційних таборів, наприклад Stara Pivnice Svetle, Brauberg чудово підходять плавлені сири – вершкові, з грибами, беконом, а також м'який сир Брі або Камамбер.

Шампанське, кофе, просекко та інші ігристі вина підходять для м'яких сирів з вершковим смаком – таких, як бри, мюнстер, реблошон, камамбер.

З пшеничними сортами пінного чудово поєднуються моцарелла, риккоту, проволоне та козячий сир. Або спробуйте зіграти на контрасті смаків – як закуску використовуйте більш насичений витриманий чеддер, ементаль або грюєр.