Дозрілі та більш насичені сири підходять для міцнішого пива та вищого відсотка вмісту алкоголю в пінному напої. Зрілий сир часто вдало поєднується з більш важкими сортами пива, такими як світлий табір, коричневий ель чи навіть
. Ви також можете скуштувати з таким сиром міцне ячмінне вино.19 січ. 2023р.
Для пива з яскравим смаком краще подавати такі ж сири – терпкі, солонуваті, витримані. Для традиційних таборів, наприклад Stara Pivnice Svetle, Brauberg чудово підходять плавлені сири – вершкові, з грибами, беконом, а також м'який сир Брі або Камамбер.
Шампанське, кофе, просекко та інші ігристі вина підходять для м'яких сирів з вершковим смаком – таких, як бри, мюнстер, реблошон, камамбер.
З пшеничними сортами пінного чудово поєднуються моцарелла, риккоту, проволоне та козячий сир. Або спробуйте зіграти на контрасті смаків – як закуску використовуйте більш насичений витриманий чеддер, ементаль або грюєр.