Чи можна залишати заварку у чайнику?

Рідка чайна заварка, що остигнула до температури близько 30 градусів, стає привабливою, поживною субстанцією для грибків і різних мікроорганізмів. Якщо таку заварку залишити на кілька днів, то в заварному чайнику з'явиться цвіль і чай набуде небезпечних властивостей, ставши справжньою отрутою для людини.15 січ. 2023р.

Відповідь на запитання "Скільки зберігається чай?" 10-15 хвилин після заварювання. Звичайно, можна випити настій і через 4–5 годин, але це буде вже «не те пальто»: смак і аромат безповоротно втрачено, а головне – зруйновано десятки активних речовин, які так корисні для організму.

З моменту заварювання чаю запускається і таймер із його терміном придатності. Чай придатний для вживання та корисний наступні 15-20 хвилин. А вчорашній напій слід вилити і не пити в жодному разі – він перетворюється на первинний бульйон.

Вчорашній чай може підвищувати тиск Якщо залишити заварку, згодом ефірні та чайні поліфеноли окисляться, а амінокислоти та вітаміни руйнуються. У той же час, чим більше наполягає чай, тим більше в ньому накопичується кофеїн.