Чим відрізняється пти від кишкової інфекції?

У зв'язку з тим, що в організмі присутній не мікроб, а тільки токсин, харчова токсикоінфекція – це захворювання, яке протікає дуже бурхливо, починається швидко, але швидко і закінчується. Принципова відмінність гострої кишкової інфекції полягає в тому, що викликати її може тільки мікроб, що потрапив в організм..14 ​​травня 2023р.

Харчові токсикоінфекції (ПТІ) – це гострі кишкові інфекційні захворювання, що виникають після вживання продуктів, інфікованих різними умовно-патогенними бактеріями..

Харчова токсикоінфекція (ПТІ) – це захворювання, причиною якого є зараження не власне бактеріями, а токсинами, які утворюються внаслідок життєдіяльності бактерій поза організмом людини. – В основному в продуктах харчування.

Ознаки бактеріальної інфекції схожі з проявами вірусного зараження – це та ж підвищена температура, але до 37-380С, блювання (при вірусних вона присутня завжди, а при бактеріальних – у половині випадків), пронос (якщо при вірусних зараженнях спостерігається водянистий пронос жовтого кольору, іноді з піною, то при …