Чому алкоголь зменшує біль?

Надходження до міжклітинного середовища алкоголю, який сприймається як ендорфін, і підвищення або зниження його концентрації змінює взаємовідносини внесинаптического рівня і робить свій внесок у зміну порогів больової чутливості та появу або пригнічення болі.

Сам по собі спирт не знеболює, просто він гальмує проведення нервів сигналів від різних частин тіла, у тому числі і больових. Крім того, багато хто знає, що спирт використовували в минулому столітті для анестезії при операціях. Але, та кількість спирту, яка необхідна для наркозу, трохи менша за смертельну дозу.

Головне – пам'ятати, що алкоголь, тусовки та безладні зв'язки не здатні заглушити біль.

Він виробляється певними клітинами, присутніми практично у всіх тканинах, але найвища їхня концентрація виявлена ​​в печінці. У процесі обміну речовин щодня формується близько 10 г етилового спирту. Він потрібний нам насамперед для того, щоб забезпечувати стабільний емоційний стан.