Чому горло червоне?

Причини почервоніння горла Механічні травми слизової оболонки глотки твердою їжею та кістками. Вживання гарячої їжі, яка може спричинити термічний опік2. Роздратування або опік глотки хімічними речовинами (кислотами, лугами, рідинами, що містять спирт)2.

Червоне горло говорить про наявність запального процесу у ротоглотці різної етіології. Внаслідок ослаблення захисних властивостей слизової оболонки віруси, бактерії, гриби, що заселили ротоглотку, призводять до патологічного запалення, що супроводжується болем у горлі та іншими симптомами.

Полоскати горло рекомендується 4 рази на день, бажано після їди. Спреї для горла з знеболювальною, антимікробною, протизапальною дією – Орасепт, Біопарокс, Каметон, Тантум Верде, Стрепсілс, Гексорал. Зрошувати слизову горла слід тричі на добу (у проміжках між полосканнями).

У нормі слизова ротоглотки має бути рівномірного блідо-рожевого кольору з відсутністю будь-яких змін: прищиків, білого нальоту, червоних прожилок. Фактором, який підтверджує наявність запального процесу, є червоне горло: збільшення у розмірах та почервоніння мигдаликів (можлива наявність нальоту);