Чому хочеться їсти навіть якщо ти ситий?

Як правило, причина такого стану – це пошкодження рецепторів, які розташовані в гіпоталамусі, та відповідають за здобуття почуття насичення. Саме вони сповіщають мозок про те, що організм ситий.

Через коливання інсуліну почуття голоду виникає вже приблизно через годину після їди.. До інсулінорезистентності (підвищеної концентрації інсуліну у плазмі) може призвести ожиріння. Солоні продукти, страви з додаванням гострих спецій можуть стимулювати вироблення шлункового соку та провокувати апетит.

Щодо цього багато гіпотез: зниження запасів амінокислот, процеси, пов'язані з метаболізмом печінки, сигнал, що виходить із жирової тканини. Найсильнішим стимулом вважається падіння рівня цукру на 7%. Було б простіше, якби справа обмежувалася фізіологією: тоді ми їли б доти, доки голод не буде вгамований.