Чому хочеться заїдати?

Ось план дій:

  1. Визначте тригери переїдання. Тригер – це «спусковий гачок», який «запускає» звичку заїдати стрес. …
  2. Придумайте альтернативу заїданню стресу. Коли з'являється тригер, активується звичка. …
  3. Закріпіть нову звичку.

Коли людина відчуває стрес, у його крові підвищується рівень гормону кортизолу, який змушує відчувати голод.. І ми починаємо заїдати стрес. Найчастіше солодким – так званими «швидкими вуглеводами». У психології це називається порушенням харчової поведінки.

Витрачати енергію на перетравлення їжі просто недоцільно. Але у фазі гострого стресу деякі починають «заїдати» переживання солодкою та жирною їжею. Загалом нічого страшного в цьому немає, за умови, що це не увійде до звички і людина не об'їдатиметься за найменших ознак. стресу.