При нетривалому голодуванні джерелом глюкози стає печінка, в якій відбуваються процеси глікогенолізу та глюконеогенезу. Нейрони гіпоталамуса дуже чутливі до зниження рівня глюкози і одразу приводять у дію гормональну реакцію організму.
Як повідомляє портал livescience.com, Запаморочення при голодуванні виникає через те, що шлунок людини виробляє соляну кислоту для кращого розщеплення їжі в процесі перетравлення. Нагромаджуючись у шлунку, кислота потрапляє у стравохід, викликаючи блювотний рефлекс, печію і навіть нудоту.
Ви завжди відчуваєте запаморочення, коли встаєте Найчастіше вона пов'язана з тим, що в організмі не вистачає рідини. На ґрунті легкого зневоднення кров стає густішою, погіршується кровообіг, тому заробити ортостатичну гіпотензію при підйомі на ноги зі становища лежачи або сидячи нескладно.