Чому лікарі п'ють коньяк?

Коньяк має потужну антисептичну та тонізуючу дію. Навіть у розведеному коньяку вже через 5-10 хвилин гинуть усі мікроби та віруси, у тому числі, збудник холери та черевного тифу.

Дубильні речовини, що містяться в коньяку, поряд з таніном, дозволяють організму швидше і ефективніше засвоїти вітамін C. Напій також пробуджує апетит, активізує виділення шлункового соку, а часом навіть знімає шлункові спазми. Крім того, французький напій діє і як нейро стимулятор.

Коньяк має судинорозширювальну дію, тим самим знижує артеріальний тиск, може зняти головний біль, знижує навантаження на серце. Чарка коньяку перед їжею стимулює апетит та покращує процес перетравлення їжі. Розігрітий коньяк може використовуватися для лікування кашлю та інших симптомів застуди.

Саме тому людям, які страждають на гіпертонію, вживати даний алкогольний напій лікарі не радять. Коньяк здатний знизити рівень холестерину у крові, уповільнюється процес розвитку атеросклерозу. Корисний він для людей, які страждають на серцево-судинні захворювання, але тільки в невеликих дозах.