Чому може бути погано від солодкого?

Різкі стрибки глюкози при вживанні великої кількості солодкого шкідливі самі по собі. надлишок глюкози піднімає рівень інсуліну, отруює кров, негативно впливає на серцево-судинну систему, викликає апатію та втому. Такі продукти швидко втамовують голод, але так само швидко його викликають.

При інсулінорезистентності клітини втрачають чутливість до дії інсуліну, через що глюкоза не надходить у потрібній кількості, і клітини відчувають енергетичний голод.. Звідси з'являється слабкість, запаморочення та потяг до швидких вуглеводів – тобто до солодкого.

Цукор має негативний вплив на життєво важливі органи. Вимиваються вітаміни групи В, порушується баланс фосфору та кальцію, виникають проблеми з серцем, нирками, підшлунковою залозою та іншими органами. Згідно з останніми дослідженнями, стійкість імунітету також залежить від рівня цукру в крові.

Виключити солодке краще з раціону дітей та жінок старше 40. «Тистечка не слід їсти дітям, не можна їх їсти чоловікам старше 50 років, у яких гіпертонічна хвороба або атеросклероз.