Чому називають віскі?

uisce beathadh та гельськ. uisge beatha, літер. переклад латів. "aqua vitae" – "вода життя") – міцний ароматний алкогольний напій, що отримується з різних видів зерна з використанням процесів складання, бродіння, перегонки та тривалого витримування в дубових бочках.

Пари в змійовику перетворювалися на спиртовмісну рідину, яка збиралася в посудину. Ця рідина отримала назву "вода життя" – uisge beatha (уїскі баа). Згодом uisge трансформувалося у whisky або whiskey — у такому вигляді назва напою збереглася досі.

Віскі – міцний дистильований напій, виготовлений із ферментованого зернового сусла. Найчастіше використовується ячмінь, кукурудза, жито, пшениця. У Бретані виробляють віскі із гречки. Після перегонки солодовий дистилят витримується у дерев'яних бочках не менше трьох років.

У чому відмінність скотчу від віскі Перше і головне скотчем вважається лише віскі, виготовлений у Шотландії. Все, що зроблено за межами, згідно із законами Великобританії, скотчем називатися не може. Шотландський Scotch відрізняється від інших більш м'яких сортів віскі характерним терпким смаком та ароматом.