Чому не можна їсти шоколад при мігрені?

По-перше, він провокує гіпоглікемію через вміст цукру та какао-бобів. По-друге, шоколад містить кофеїн – ще один сильний тригер мігрені..13 лют. 2023р.

Полегшити біль під час нападу мігрені допоможуть солодкі продукти, теплий душ, масаж, а також тиша та спокій. Про це кореспонденту URA.RU повідомив професор, академік ЄАЄН, член-кореспондент РАЄН, лікар-токсиколог Михайло Кутушов.

До продуктів, які можуть спровокувати напад мігрені, відносять червоне вино, пиво, темний шоколад, тверді сорти сиру, цитрусові, горіхи, продукти, що містять консерванти, фастфуд

Вразливим хворим краще відмовлятися від продуктів, які вважалися небезпечними для хворих. Ці продукти містять тірамін і триптофан, які звужують судини та підвищують тиск. Тирамін багато в шоколаді, в сирах (пармезан, брі), в горіхах, в бобових.