Чому не можна пити соду при печії?

Регулярне вживання соди провокує підвищене газоутворення, у медичній практиці існують випадки, коли прийом соди викликав перфорацію стінок шлунка. Сода посилює вироблення соляної кислоти, яка роз'їдатиме шлунок зсередини. "Якщо постійно пити соду при печії, то кров олужується.29 жовт. 2023р.

Чи можна гасити печію содою? Ні, так ви зробите собі тільки гірше. — Цього не потрібно робити через розвиток феномену «кислотного рикошету», який характеризується різким підвищенням вироблення соляної кислоти клітинами шлунка після закінчення соди, — пояснює Дмитро Карпенко.

Нерідко ті, хто приймає соду всередину, страждають від кандидозу, тому що постійне залуження стравоходу – прямий шлях до зростання грибів. Далі зі стравоходу сода потрапляє у шлунок, який має кисле середовище, що забезпечує перетравлення їжі. Але при системному прийомі соди погіршується засвоєння поживних речовин.

Приймати харчову соду як профілактику або лікування гастриту та виразки шлунка не слід. Після прийому соди епігастральний біль та печія можуть тимчасово проходити.