Чим вища температура, тим швидше окиснення. Це означає те, що кава, що знаходиться на відкритому повітрі, катастрофічно швидко (менше години) перетворюється на окислений несвіжий продукт. В результаті чого кава з ароматної і свіжої перетворюється на неприємний і несмачний.3 черв. 2023р.
Зміна обсягу напою Чим менший обсяг кави, тим питомо більше кислих нот у смаку, більше насиченість, менше кофеїну. Назад, чим більше води проходить крізь таблетку кави, тим сильніше нейтралізуються всі відтінки, при цьому смак починає переважати гіркоту, питомо більше кофеїну.
Приготування кава в кавомашині
- Отже, оберіть потрібний об'єм води. …
- Фортецю виберіть таку, щоб кофемашина відібрала від 7 до 9 г кавового порошку.
- Тиск, необхідний приготування «класики» – 15 бар.
- Слідкуйте за цівкою напою: вона повинна текти близько 30 секунд, і за цей час пройти три стадії.
Приготування кава в кавомашині
- Молоть зерно перед приготуванням кава. …
- Найважливіший параметр – величина помелу. …
- Ретельно спресувати кава у холдері, щоб вийшла пігулка.
- Встановити холдер із таблеткою в групу та одразу ж включити протоку води.