Чому не вистачає вітаміну В2?

Гіповітаміноз, авітаміноз, дефіцит вітаміну В2 Гіповітаміноз рибофлавіну в розвинених країнах зустрічається досить рідко і, в основному, пов'язаний із супутніми патологічними станами: порушення всмоктування у травному тракті (мальабсорбція), алкоголізм, гіпотиреоз, захворювання печінки.

Недостатність рибофлавіну зазвичай проявляється поряд із недостатністю інших вітамінів групи В. Симптоми та ознаки включають фарингіт, ураження слизових губ і рота, глосит, кон'юнктивіт, себорейний дерматит та нормоцитарну нормохромну анемію.

В організм людини вітамін B2 надходить із їжею. Він міститься в молоці, зелені, злаках, печінці, нирках, овочах, дріжджах, грибах, мигдалі. Також використовується як харчовий барвник Е101. В організмі рибофлавін не накопичуєтьсятому існує щоденна потреба в його надходженні.

Найкращими джерелами вітаміну В2 є печінка, дріжджі, мигдаль, яйця, кучерява капуста, сир, шпинат, житній хліб, броколі, курага та чорнослив, салаку, авокадо, свинина, бобові, індичата, горіхи, насіння.