Чому падає тиск після їди?

Справа в тому. що до органів травлення після щільного, рясного обіду або вечері витікає велика кількість крові, щоб їжа перетравлювалася швидше. Йде перерозподіл крові в організмі, частішає пульс і може знижуватися тиск.

Продукти з кофеїном: кава, зелений чай, какао. Наприклад, міцний солодкий чай тонізують, збільшують частоту серцебиття. Калорійні страви Випічка, м'ясні продукти, сир, солодке, молочні продукти з високою жирністю провокують підвищення цукру в крові, через що зростає і тиск.

Щоб зрозуміти причину зниження артеріального тиску, необхідно визначити терміни розвитку гіпотонії. Якщо тиск впало різко, то причиною може бути гостра серцева недостатність, сильна кровотеча, інфекційний процес, токсичний синдром, сильна лихоманка, зневоднення, передозування деяких лікарських засобів.

Вимірювання тиску відразу після їди. Під час і відразу після їди великі обсяги крові спрямовуються організмом до органів травлення.. Якщо вимірювати артеріальний тиск у такий момент, він вийде помилково низьким. Вимірюйте тиск щонайменше за годину після їди.