Чому після їжі все одно хочеться їсти?

Як правило, причина такого стану – це пошкодження рецепторів, які розташовані в гіпоталамусі, та відповідають за здобуття почуття насичення. Саме вони сповіщають мозок про те, що організм ситий.

Через коливання інсуліну почуття голоду виникає вже приблизно через годину після їди.. До інсулінорезистентності (підвищеної концентрації інсуліну у плазмі) може призвести ожиріння. Солоні продукти, страви з додаванням гострих спецій можуть стимулювати вироблення шлункового соку та провокувати апетит.

Причини постійного почуття голоду можуть бути обумовлені відсутністю в крові речовин, які гальмують вплив на харчовий центр, наприклад, глюкози. При цукровому діабеті через нестачу інсуліну або резистентність тканин до цього гормону глюкоза не може проникнути в клітини.

Дисбаланс харчування щодо БЖУ — це перша і основна причина того, що людина не наїдається. Коли організму у харчуванні не вистачає або білків, або жирів, або вуглеводів, він провокує людину на добавку, щоб таким чином отримати недостатнє.