Чому приємно їсти гостре?

Згідно з однією з теорій, люди почали їсти чилі завдяки їх антибактеріальним та протигрибковим властивостям.. Вважають, що люди в якийсь момент зрозуміли, що якщо їжа гостра на смак, вона з меншою ймовірністю буде гнилою. Гострота, таким чином, означала, що їжу можна з'їсти і не отруїтися. 15 Грудня. 2023р.

«У людей психопатичного типу характеру за Райхом дуже хороший апетит, вони часто додають в їжу сіль та спеції. Ці люди зазвичай нетерплячі, нетерпимі та дуже самовпевнені. При цьому вважають себе дуже відповідальними, прагнуть здаватися стриманими та важливими», – зазначає Долгицький.

Гостра їжа створює відчуття тепла, а розширення судин та виділення адреналіну знижує кров'яний тиск. Крім того, гострий перець сприяє зміцненню стінок судин, оскільки містить велику кількість вітамінів А та С. Покращують травлення. Будь-які пряні спеції стимулюють секрецію шлункового соку.

Гострота різних продуктів харчування залежить від індексу гостроти конкретного продукту, а також від індивідуальних особливостей смакових рецепторів людини. Таким чином, одна людина неймовірно чутлива до гострого, тоді як для іншого перець чилі може здаватися майже такою ж м'якою, як болгарський перець.