Чому сіль не можна нагрівати?

Не можна нагрівати продукти, що містять нітрит натрію до температури вище 150 градусів, оскільки в таких умовах він починає розкладатися з виділенням канцерогенних нітрозамінів.

Кристали кухонної солі при прожарюванні нагріваються, при цьому їх склад не змінюється – Відбувається фізичне явище. Крохмаль обвуглюється, змінює колір, отже, відбувається зміна складу крохмалю — маємо хімічне явище.

Не варто гріти сіль у мікрохвильовій печі⁠⁠ Сіль не нагріта, мікрохвильова піч навіть зверху гаряча.

Насипати сіль, пісок чи інший інгредієнт на чисту суху сковороду. Розігріти до температури +60 ˚С, постійно помішуючи.