Чому сир підвищує цукор у крові?

Сир містить мало вуглеводів – всього 1-3 г на 100 г продукту. Плюс до цього, у сирі є жири, які сповільнюють всмоктування вуглеводів.. Таким чином, цей молочний продукт не підвищує рівень цукру крові, а отже найчастіше не вимагає підколки інсуліну.20 січ. 2023р.

Сир при цукровому діабеті рекомендується вживати щодня, до 100-200 грамів на день у натуральному вигляді або у вигляді сирників, сирників, пудингів, запіканок. Сир, а також вівсяна та гречана каші, висівки, шипшина покращують жировий обмін та нормалізують функцію печінки, перешкоджають жировим змінам печінки.

Молекула лактози складається з 2 цукрів: глюкози та галактози. І в процесі ферментації та перетравлення галактозу розпадається на знайомий нам цукор – глюкозу. Отже, при вживанні молочних продуктів, особливо молока, ви отримуєте досить велику кількість цукрів із лактози.

Інсуліновий індекс – це величина, яка показує, скільки інсуліну викидається в кров при вживанні певних продуктів. Так от у сиру він дуже високий – 120. Це означає, що сир викликає великий викид інсуліну.