Чому треба багато жувати?

Жування сигналізує про процес травлення. В організмі виробляється слина, яка починає розщеплювати їжу вже у роті. Шлунок готується до їди, його м'язи розслабляються, що спрощує роботу травної системи.26 січ. 2023р.

Стимулюється вироблення слини, яка починає перетравлювати їжу ще до попадання в шлунок.. З слинних проток впорскується слина в ротову порожнину. Навіть після ковтання порції слина продовжує надходити в рот і очищати ротову порожнину рота. Так працює природний захист від шкідливих бактерій та карієсу.

У людей, які погано пережовують їжу, висока ймовірність розвитку карієсу, виразки шлунка, гастриту та ожиріння. Проблеми при ковтанні можуть бути ознакою захворювання, яке потребує лікування.

Довго жувати корисно. Чим краще і дрібніше пережована їжа, тим краще вона змочується слиною і згодом легше пересувається стравоходом.. Більше того, процес травлення починається вже у роті: у слині для цього є ферменти. Зрештою, великими шматками можна придушитися.