Чому утворюється піна?

Спінювання утворюється в природних умовах тільки за рахунок механічних властивостей рідини. Якщо вода рухається, вона починає пінитися. Через накочування хвиль повітряні маси між ними переходять у воду і утворюються бульбашки. Вони піднімаються нагору і створюють піну.25 квіт. 2023р.

Піни одержують із розчинів поверхнево-активних речовин. Для підвищення їх стійкості до розчинів ПАР додають високомолекулярні речовини, що підвищують в'язкість розчинів. Як характеристики піни використовується комплекс властивостей, що всебічно характеризують піну.

Це бульбашки повітря, які з'являються, коли вода перемішується вітром. Якщо через високу швидкість вітру у нас виникає сильний бриж, дуже ймовірно, що у воді багато піни. Навпаки, якщо ми підемо на пляж і спокійна вода, ми побачимо піну тільки тоді, коли хвиля розбивається об берег.

Пінка при варінні це білок, що виділяється з м'яса. У цьому випадку вона має світлий, сірий відтінок. Сіра, ніби брудна піна, говорить про те, що в м'ясі було багато крові. Як правило, вона з'являється при варінні яловичини, свинини, домашньої курки або індички.