Чому від червоного сухого вина болить голова?

Таніни (дубільні речовини) – це біофлавоноїди, що надають сухому червоному вину терпкості. Поки що не зовсім зрозуміло, чому червоне вино викликає головний біль, але результати деяких досліджень показали, що таніни здатні підвищувати вироблення серотоніну в головному мозку.22 черв. 2012р.

Гістаміни з'являються у вині під час бродіння, і це нормально. Тільки деякі люди не можуть засвоювати їх, чому у них з'являється алергія. Це може викликати не тільки головний біль, а й нежить, почервоніння обличчя та сухість в очах.

Головний біль може відвідати вас, навіть якщо вип'єте лише один келих. Найчастіше це трапляється, коли п'єте напівсолодке. У ньому міститься сірка, що використовується як консервант. Саме вона здатна викликати таку реакцію.

Після вживання алкоголю рекомендується пити морси, компоти, а також корисний відвар імбиру. Він розріджує кров, має заспокійливий ефект, здатний швидко нормалізувати роботу судин, тому головний біль, у міру прийому напою, поступово проходить.