Деякі компоненти алкогольних напоїв, такі як тірамін, фенілетиламін, гістамін, сульфіти, флавоноїдні феноли вважаються можливими тригерами мігрені. Це пов'язано з їхньою присутністю в різних алкогольних напоях, проте достатніх доказів на підтримку їхньої причинної ролі поки що немає.
Як показав аналіз, алкогольні напої відзначені як тригер мігрені у 36% учасників. Серед алкогольних напоїв, вино, особливо червоне вино (77,8% учасників), було основним тригером мігрені. Проте червоне вино незмінно призводило до атак мігрені лише 8,8% респондентів.
До продуктів, які можуть спровокувати напад мігрені, належать червоне вино, пиво, темний шоколад, тверді сорти сиру, цитрусові, горіхи, продукти, що містять консерванти, фастфуд.