Де найбільше Тіраміна?

Найбільше тираміну в сирі з пліснявою, у сирах чеддер, пармезан, моцарелла. Крім цього, тирамін є в червоному вині, його містять також маслини, горіхи, авокадо – отже вони теж можуть спровокувати головний біль.6 серп. 2023р.

Бекон, ковбаса, сосиски, копчена яловичина, шинка. Ікра. Сири тривалої витримки: швейцарський, рокфор, чедер, ементайлер. Консервовані та мариновані соєві та бобові продукти.

Витримані сири – блакитний сир, бри, чеддер, англійський стилтон, фета, горгонзола, моцарелла, мюнстер, пармезан, швейцарський. Справа в речовині під назвою тірамін, яка утворюється при розщепленні білків у процесах визрівання та гниття. Чим довше витримується сир, тим вищий вміст тираміну.

До продуктів, які можуть спровокувати напад мігрені, належать червоне вино, пиво, темний шоколад, тверді сорти сиру, цитрусові, горіхи, продукти, що містять консерванти, фастфуд. Голод також може провокувати мігрень. Тому важливо їсти регулярно і збалансовано (наприклад, дотримуючись середземноморської дієти).