Де найбільше вітаміну b2?

Найкращими джерелами вітаміну В2 є печінка, дріжджі, мигдаль, яйця, кучерява капуста, сир, шпинат, житній хліб, броколі, курага та чорнослив, салаку, авокадо, свинина, бобові, індичата, горіхи, насіння.

Симптоми дефіциту вітаміну В2 біль голови, порушення сну; гіперемія очей, різь в очах, світлобоязнь, порушення сутінкового зору, сльозотеча, зниження гостроти зору, кон'юнктивіт, блефарит; ураження шкіри аногенітальної області (свербіж, почервоніння).

Традиційними харчовими джерелами вітаміну В2 є молоко незбиране, сир, печінка, яйце куряче, нирки, бобові, зелений горошок, м'ясо, крупи (гречана, вівсяна), пивні дріжджі. Людина повинна регулярно отримувати рибофлавін із їжею.

Правильне та збалансоване харчування сприяє поповненню дефіциту рибофлавіну. Перерахуємо найпоширеніші продукти із вмістом вітаміну B2. Він присутній у цілісному сирі, сирі, бобових, зеленому горошку, м'ясі, гречаній та вівсяній крупах, хлібі з борошна грубого помелу, дріжджах.