Навіщо в їжу додають глутамат натрію?

Глутамат

Глутамат

Глутамат натрію (лат. natrii glutamas, англ. monosodium glutamate, глютамінат натрію) мононатрієва сіль глутамінової кислоти, харчова добавка E621 (У цій якості також називається «підсилювач смаку»). Є білим кристалічним порошком, добре розчинним у воді.

https://ua.wikipedia.org › wiki › Глутамат_натрію

натрію – це сіль глутамінової кислоти. Вона зустрічається в чіпсах, вермішелі миттєвого приготування, китайської їжі, соєвому соусі, грибах та курячому бульйоні. Саме глутамат посилює смак та запах цих продуктів, а також наше бажання їх з'їсти.

Глутамат натрію – це підсилювач смаку, який часто додають до продуктів швидкого приготування: локшину, швидкорозчинні супи, чіпси, консерви. У РФ він відомий як харчова добавка Е621.

Глутамат натрію – це найцікавіша харчова добавка, яка робить смак страв більш насиченим та яскравим. При дотриманні правил споживання добавки вона не завдасть вашому організму ніякої шкоди і буде абсолютно безпечна..

Шкода глутамату натрію для організму може спровокувати появу алергічних реакцій; може підвищуватися тиск, порушуватися робота нирок та серця; чутливим людям до цієї речовини може ставати погано; їжа, у якій присутній Глутамат найчастіше немає нічого корисного.