Що буде, якщо змішати різний алкоголь?

Змішування напоїв не завжди спричиняє збільшення загального обсягу спожитого алкоголю, але з коктейлями відбувається саме так. Змішуючи три або чотири порції міцного спиртного з іншими інгредієнтами, можна на ранок отримати важку голову та "сушняк" просто в результаті того, що ви більше випили в загальному обсязі.2 травня 2023р.

Не можна заважати винні спирти (вино, шампанське, коньяк) із зерновими (пиво, віскі, джин, горілка). Також не можна змішувати білі та червоні вина. Їжте! Просте, але дієве правило: не пийте натщесерце, інакше біль у шлунку та сильне сп'яніння, а значить і безконтрольний стан, гарантовані.

Комбінація – пиво та вино також може призвести до тяжких наслідків: головного болю, розладу шлунково-кишкового тракту, гіпертонічному кризу. Вкрай небезпечне змішування червоного вина та горілки. Таніни подразнюють слизову оболонку травної системи та розчиняють рідину, що знаходиться в організмі.

На ранок вживання такої суміші з великою ймовірністю відгукнеться серйозним похміллям. Перехід від слабоалкогольних напоїв до міцніших, особливо якщо вони створені на основі однієї і тієї ж сировини, уповільнює процес всмоктування спирту у шлунку. В результаті в кишечник рідина потрапить лише через годину-дві.