Що дуже корисно для вагітних?

В цей період потрібно їсти поживні продукти, і чим різноманітнішим буде ваш раціон, тим краще. Насамперед це овочі, багаті на фолієву кислоту: броколі, брюссельська капуста, шпинат, спаржа, авокадо, сочевиця, червона квасоля. Багато її і в насінні льону та соняшнику та горіхах: мигдалі, арахісі, фундуку.

У цей період закладаються всі органи та системи в організмі дитини, формуються тканини. Організму потрібні повноцінні білки та вітаміни: нежирне м'ясо (кролик, курка, індичка), риба та морепродукти, кисломолочні продукти. Обов'язково їсти рис, свіжі або заморожені овочі, сезонні фрукти.

Зростання та розвиток плода підтримують жирні кислоти Омега-3 – жирна риба, лляна олія, волоські горіхи, яйця. Вітамін D є обов'язковим для всіх майбутніх матерів! Основне його призначення – не допустити формування рахіту у дитини. Цей вітамін є необхідною ланкою у побудові скелета у майбутнього малюка.