Що їдять на безглютеновій дієті?

До нетоксичних злакових відносяться рис, гречка, пшоно та кукурудза. Безглютенова їжа також включає бобові, горіхи, молоко та молочні продукти, м'ясо, рибу, фрукти та овочі. Ви можете включити в харчування безглютенові солодощі, макаронні та хлібобулочні вироби. Намагайтеся купувати продукти з позначкою «без глютену».3 лют. 2023р.

Що можна

  • бобові (квасоля, горох);
  • Мал;
  • гречка, сорго, кіноа;
  • м'ясо, риба та морепродукти;
  • яйця;
  • будь-які овочі та фрукти;
  • соєві та молочні продукти;
  • кукурудзяна, рисова, гречана, лляна мука і продукти з неї, наприклад безглютенові макарони;

Серед рецептів без глютену вибирайте вегетаріанські супи, м'ясні бульйони; відварені каші з рису, кукурудзи, гречки; натуральні кисломолочні продукти; салати та морепродукти; свіжі, відварені чи запечені овочі; яйця круто та парові омлети; відварене, тушковане або запечене м'ясо; страви з свіжих ягід і фруктів.

Класичним безглютеновим сніданком вважається гречана каша з молоком, яку рекомендується прикрасити фруктами, насінням або горіхами – їх вживання дозволяється. Також можна скуштувати рисову кашу з гарбузом, кукурудзяну крупу з сугугуні, а також млинці та яйця.