Спочатку рекомендують споживати спазмолітики та знеболювальні засоби, сорбенти. Коли самопочуття хворого покращає, то призначають препарати, що коригують кислотність шлункового соку. У деяких випадках виписують антибіотики. При виразці шлунка та перфорації на стінки, пухлинах призначаються операції.
Такими продуктами є: бульйони, білий рис, банани, сухарі, печені яблука. Бульйон має бути зварений з нежирного м'яса чи овочів без додавання спецій. Якщо біль у животі супроводжується діареєю, варто спробувати приготувати звичайний рис і запастися бананами.
Ключовий аспект харчування при гастриті – не дратувати вже й так роздратований шлунок, то є Вживати в їжу максимально нейтральні продукти. … Що не можна їсти при гастриті
- Гострі страви. …
- Жирна їжа. …
- Алкоголь. …
- Продукти із високою кислотністю. …
- Солодощі та соління. …
- Випічка. …
- Квас. …
- Кисломолочні продукти.