Що їсти щоб поліпшити пам'ять?

Лосось, тунець, сардини, тріска, креветки, устриці, кальмари – багаті джерела омега-3 жирних кислот, які входять до складу клітинних мембран і допомагають відновлювати клітини мозку, а інформації – засвоюватися.10 Грудня. 2023р.

  • Лосось Вся жирна риба, включаючи лосося, має у складі велику кількість поліненасичених жирних кислот омега-3. …
  • Гарбузове насіння Гарбузове насіння містить цинк, корисні жирні кислоти, магній, вітаміни А і Е.
  • Гіркий шоколад …
  • Грецькі горіхи …
  • Брокколі

Їжа для розуму – 10 продуктів, що покращують пам'ять та роботу мозку

  • Жирні сорти риби.
  • Ягоди чорниці та лохини.
  • Хліб із борошна грубого помелу.
  • Какао та чорний шоколад.
  • Помідори.
  • Брокколі …
  • Насіння гарбуза.
  • Шавлія

Прості поради для покращення пам'яті

  • Використовуйте методи мнемоніки. …
  • Усвідомлено контролюйте процес запам'ятовування. …
  • Знайдіть мотивацію. …
  • Звертайтеся до асоціацій (метод Цицерону). …
  • Вивчайте іноземні мови – це розвиває асоціативне мислення.
  • Запам'ятовуйте номери телефонів, для початку – важливих та близьких для вас людей.