Що їв Наполеон?

Він віддавав перевагу гарному супу (він любив його дуже гарячим) і гарний шматок вареної яловичини. Варені яйця або пашот, омлет, маленька бараняча ніжка, котлета, філе яловичини, смажена бараняча грудка або куряче крильце, сочевиця, боби в салаті були тими стравами, які зазвичай подавали імператору на сніданок. 2023р.

Яйця: варені або пашот, омлет, трохи баранини, відбивна, філе з яловичини, смажена ягнятина, куурине крильце, сочевиця, боби в простому салаті – Ось страви, які Наполеону часто подавали на сніданок. Ніколи не було більше двох страв на столі для їжі – найчастіше це були овочі, яким передував суп.

Але найбільше любив Наполеон коньяк. Як справжній поціновувач коньяку, Наполеон мав, безперечно, найулюбленіший. І ім'я йому «Курвуазьє». У далекому 1811 французький імператор відвідав завод цієї компанії, випробував там коньяк і залишився задоволений дегустацією.

Імператор хотів битви, перемоги та запропонованого Петербургом світу. Того самого світу, який, на переконання Наполеона, мав принести Європі 25 років спокою. У своєму першому після початку кампанії зверненні до військ Бонапарт сказав: "Рок тягне за собою Росію; її долі мають відбутися". Вони й відбулися.