Що категорично не можна робити після інсульту?

Найбільш високий ризик повторного інсульту у перший рік. на що звернути увагу? Захистом від повторного інсульту стане: – контроль артеріального тиску з вимірюванням його двічі на день, вранці та ввечері, із занесенням у щоденник самоконтролю та акуратний, без перепусток, прийом призначених лікарем гіпотензивних препаратів.

Не рекомендовано після інсульту:

  • жирні продукти (сало, жирне м'ясо, сало, бекон);
  • чорний чай чи кава;
  • маринади, солоності, гострі страви;
  • смажене;
  • солодощі, цукерки, шоколад;
  • алкоголь.

Коли настає покращення після інсульту? Швидкість стабілізації стану пацієнта після інсульту залежить від тяжкості ураження тканин головного мозку та присутності супутніх патологій, які можуть ускладнити реабілітацію. Перші покращення з'являються приблизно через 2-3 тижні.