Що краще брют чи напівсолодке шампанське?

Знавці вин радять обирати саме брют, Тому що саме ця категорія вин найкраще передає весь смаковий букет, а підсолоджене шампанське, найчастіше, досить невиразно.13 Гру. 2023р.

Орієнтуйтеся на власний смак. Якщо зазвичай віддаєте перевагу неігристому сухому і напівсухому вину – значить, брют, якщо п'єте напівсолодке – беріть напівсолодке. На пострадянському просторі брют тільки набуває популярності, поки що більше шанувальників напівсолодких та десертних вин.

Класифікація ігристих за вмістом цукру Екстра-брют – цукру зовсім мало, 6 г на літр вина. Брют – трохи більше, але теж лише 12 грамів. Екстра-сухе – містить від 12 до 20 г цукру. Сухе – від 17 до 35 грамів на літр ігристого.

У солодкому шампанському вині міститься понад 50 г цукру на літр, у напівсухому – від 32 до 50 грам на літр, у сухому – від 17 до 32 грам цукру на літр, в екстрасухому – від 12 до 17 грам, брюте міститься менше 12 грамів на літр.