Рецепти дієтичних страв при панкреатиті: Сніданок: гречана каша зварена на воді з додаванням нежирного молока. Відвар шипшини. Перед сном: компот із шипшини.
При панкреатиті слід вживати такі продукти, як:
- Нежирне м'ясо: пісну свинину, телятину, курку, кролятину, індичату
- Нежирну рибу: щуку, камбалу, мінтай та тріску
- Крупи: вівсяну, манну та рис
- Макаронні вироби із твердих сортів пшениці
- Кисломолочну продукцію
- Овочі: картопля, кабачки, буряк, морква
Підшлункова заліза – важлива частина травної системи. … Ці продукти слід вживати рівномірно:
- Авокадо
- Оливкова олія
- Жирна риба
- Горіхи та насіння
- Жирне червоне м'ясо
- Вершки та жирне молоко
- Вершкове масло
- Заморожені та готові страви