Що людина може заїдати?

Тривога, сором та вина – три емоції, які провокують переїдання та напади ненажерливості. Психотерапевт Світлана Броннікова у книзі «Інтуїтивне харчування» пропонує прості дієві способи вирішити проблему.

Як харчуватись під час стресових ситуацій? Щоб допомогти організму пережити стрес, потрібно віддати перевагу складним вуглеводам: кашам, цільнозерновому хлібу. Також організму потрібні білки, причому отримувати їх оптимально з нежирних продуктів: білого м'яса птиці, риби.

Коли людина відчуває стрес, у його крові підвищується рівень гормону кортизолу, який змушує відчувати голод. І ми починаємо заїдати стрес. Найчастіше солодким – так званими «швидкими вуглеводами».