Що має їсти підліток щодня?

До щоденного раціону харчування підлітка необхідно включати рослинне та вершкове масло, м'ясо, молоко, кисломолочні напої, а також хліб пшеничний та житній (у кожний прийом їжі). Яйця, рибу, сир і сир можна включати на тиждень – два-три.

Підлітковий період – це час активного зростання, якому супроводжує підвищений апетит. У цьому віці є підвищена потреба у калоріях та поживних речовинах. Харчування має бути чотириразове: Сніданок – 25 %, Обід – 35–40 %, Полудень – 15 %, Вечеря – 20–25 % від добової потреби у поживних речовинах.

Підлітки мають отримувати на добу не менше 2900 – 3100 ккал., у своїй добова калорійність харчування розподіляється по прийомах їжі так: сніданок – 25%, обід – 35 – 40%, полуденок – 10 – 20%, вечеря – 20 – 25%.

В обов'язковому порядку потрібна гаряча їжа. У меню повинні бути риба, м'ясо, птиця, яйця, каші, сир, свіжі фрукти, сир, рослинні олії, соки, хліб. При заняттях зимовими видами спорту до раціону підлітка-спортсмена потрібно включати більше жирів.