Що може бути органічним?

Органічним може вважатися той продукт, який отримано в результаті ведення сертифікованого органічного виробництва та відповідно до стандартів та правил. Виробництво будь-якого органічного продукту починається із сертифікації землі, навіть якщо йдеться про молочну чи м'ясну продукцію.

Під органічними речовинами мають на увазі білки жири вуглеводи. До них також належать нуклеїнові кислоти, але якщо ми говоримо про корм, то вони нам не дуже цікаві. Білки, жири та вуглеводи – становлять основу харчування людей, домашніх тварин та більшості інших живих істот.

До них належать вуглеводи (наприклад, глюкоза, сахароза), білки (наприклад, колаген), ліпіди (наприклад, жири, воски) та нуклеїнові кислоти (ДНК, РНК). Також до органічних сполук належать такі речовини як метан, ацитилен, етанол, укстова кислота.

Органічні речовини – сполуки вуглецю, крім оксидів вуглецю (II) CO та (IV) CO2, вугільної кислоти H2CO3 та її солей (карбонати), карбідів, синильної кислоти HCN та ціанідів.