Що найбільше виробляє дофамін?

Регулярні силові вправи, біг, плавання та інші фізичні активності збільшують виробництво нових клітин мозку, уповільнюють їхнє старіння, підвищують рівень дофаміну.13 серп. 2023р.

Оксамитові боби, також відомі як мукуна пекуча (Mucuna pruriens), містять високі рівні L-ДОФА, молекули-попередниці самого дофаміну. Спостереження вчених показують, що споживання цих бобів може підняти рівень дофаміну.

Продукти, що стимулюють вироблення дофаміну:

  • Овочі та фрукти: авокадо, банан.
  • Продукти тваринного походження: індичка та курка; сир і сир Рікотта; яйця; свинина; качка.
  • Горіхи та насіння: волоський горіх; мигдаль; мукуна пекуча; кунжут; гарбузове насіння.

Дофамін – це гормон щастя, як часто називають. Є нейромедіатором, що виробляється в момент отримання суб'єктивно приємного досвіду. Також викидається в мозок у період очікування позитивних подій або спогадів про приємне.