Дієта при артрозі рекомендує:
- м'ясо індички або курки, що насичує організм білком;
- морська жирна риба, багата на кислоти Омега-3;
- свіжа зелень та кисломолочні продукти, що забезпечують надходження кальцію;
- всі види горіхів, лляне насіння та олія, які насичені вітаміном Е;
- каші та житній хліб – джерела вуглеводів;
При артрозі слід виключити або скоротити такі продукти:
- Смажені страви.
- Солоні та мариновані продукти.
- Консерви
- М'ясні вироби (ковбаси, сосиски).
- Жирне м'ясо (баранина, свинина).
- Рафіновані продукти (вироби з білого борошна, цукор).
- Фастфуд.
Рецепти дієтичних страв при артрозі При цьому необхідно повністю виключити такі продукти, як копченості, ковбасні та кондитерські вироби (особливо кремовмісні), чіпси, солодкі газовані напої, жирні страви.