Що не любить мігрень?

До продуктів-тригерів мігрені відносяться: ковбаси та сосиски; оселедець, ікра та копчена риба; м'ясо свинини, дичину, субпродукти (печінка, нирки, зоб, мізки); солоні та мариновані продукти та оцет; деякі сорти сиру (чеддер, «Брі» та ін.); продукти, що містять дріжджі (особливо свіжий хліб); шоколад (молочний та гіркий); …13 лют. 2023р.

Чинники, які провокують напад мігрені: Алкоголь (особливо червоне вино) Гормональні: менструація, овуляція, замісна гормональна терапія естрогенами, оральні контрацептиви. Психологічні: стрес, тривога, депресія, втома, розслаблення після стресу. Погодні зміни.

Що не можна при мігрені?

  • Перепустка прийому їжі. …
  • Прийом знеболюючих понад 3-4 дні. …
  • Недолік чи надлишок сну можуть також викликати головний біль, у тому числі мігрень.
  • Ігнорування болю може лише посилити хворобливі відчуття при мігрені.
  • Надмірне вживання кави.
  • Вживання червоного вина.

До продуктів, які можуть спровокувати напад мігрені, належать червоне вино, пиво, темний шоколад, тверді сорти сиру, цитрусові, горіхи, продукти, що містять консерванти, фастфуд. Голод також може провокувати мігрень. Тому важливо їсти регулярно і збалансовано (наприклад, дотримуючись середземноморської дієти).