Ігристі вина чудово поєднуються та з птахом.
- Курячі або індичині грудки, запечені з прянощами, підійдуть до білого та рожевого сухого. шампанському.
- Брют та сухе ігристе можна подати з перепелами.
- Рожеве напівсолодке ігристе – до фуа-гра або паштету з печінки із запеченими яблуками.
Продукти, які категорично не можна змішувати з алкоголем
- Стиглі грона винограду.
- Жирна та смажена їжа.
- Гриби …
- Кава …
- Мариновані помідори та огірки, а також торти та шоколад.
- Солодкі газовані напої
Каші (рис, гречка, пшоно), дієтичний суп, відварене м'ясо або риба, тости з цельзернового хліба, смузі (з фруктів, овочів та листової зелені). А на десерт можна з'їсти кавун чи банан, випити рідкий йогурт чи кефір. При похмілля жирну і надто солону їжу краще на якийсь час прибрати з раціону.